Bidrag til Twitterguide?

En Leoparddreng kan blive sulten. Her har du mulighed for at give den et foder - hvis du altså har lyst!
Hvof' nu det?

Foder

Besked

Protokoller

På twitter opstår der en del "standardsituationer". For eksempel, når nogen er blevet hacket, kan det være en god idé at advare dem om det, og fortælle hvad de bør gøre. Jeg har derfor lavet de nedenstående formularer, som man kan bruge til at sende besked til nogen, når den slags opstår.

Brug dem eller lad være - jeg tænker at det i nogle situationer kan være meget godt med sådan en form for standardiseret meddelelse, som måske kan gøre at ting er lidt mere upersonlige, men samtidigt gøre at folk ikke føler noget som personligt angreb. Eller hvad ved jeg. Kom gerne med forslag til andre formuleringer som kommentar.


Protokol 1A: Mistænkelige DMs

Du har modtaget en mistænkelig DM fra en du følger, sandsynligvis fortæller den på engelsk at der siges grimme/pæne ting om dig, og giver et link. Følg ikke linket - og send nedenstående til den du har fået DM'en fra (indtast brugernavn i feltet og tryk opdater, tilret evt tweet, og tryk tweet):

@

   
Det link de sendes til via tweetet er dette om at være blevet hacket og sende DMs.


Protokol 1B: Der sendes spam

Du opdager at en du følger tweeter noget som virker som total spam - og her tænker jeg ikke bare på Endomondo tweets, eller lignenede, som godt nok fra nogen kan opfattes som sådan, men som oftest er et bevidst valg. Her er der tale om engelske tweets, som reklamerer for mirakel slankekure eller viagra piller eller andet i den dur. Som du ikke forventer den du følger ville tweete. Og som gentager sig igen og igen, hvis du ikke gør noget:

@

   
Det link de sendes til via tweetet er dette om at være blevet hacket og sende spam.

Protokol 2: Du er blevet unfollowed - måske på grund af unfollow-bug?

Du har opdaget at en der fulgte dig ikke længere følger dig - og det kommer lidt bag på dig. Og det er lidt penibelt - for du har hørt om twitters unfollow-bug, der nogle gange kan gøre, at man bliver unfollowed uden det er meningen. På den anden side, hvis det nu var meningen - så er det måske lidt pinligt at spørge om? Men igen, hvis det ikke var meningen ville det være ærgerligt ikke at forhøre sig ...

Derfor dette forsøg på en standardformulering man kan sende - det kan måske tage lidt af brodden af pinligheden. (Og synes du formuleringen kan være bedre? Så kom gerne med forslag - hvis vi kan få en standardformulering som er almindelig anerkendt vil det være bedst).
@

   
Det link de sendes til via tweetet er dette om unfollow-buggen.

2 kommentarer

2 kommentarer:

Anonym sagde ...

Ang. Protokol 2
Hvad vis det er den anden vej rundt !
Man har fulgt nogle længe og pludselig kan man ikke se dem mere og det er bare ikke 1 men flere

Leoparddrengen sagde ...

Så er det muligvis dig selv der er ramt af buggen - men i det tilfælde kan du jo bare følge dem igen.

(Andre muligheder er dog at deres konto er lukket eller at du er blevet blokeret - i de tilfælde kan du ikke følge igen.)