Bidrag til Twitterguide?

En Leoparddreng kan blive sulten. Her har du mulighed for at give den et foder - hvis du altså har lyst!
Hvof' nu det?

Foder

Besked

Twitter og crowdsourcing

Twitter kan være et storartet værktøj til crowdsourcing - altså, at man om man så må sige, kaster et spørgsmål eller problem i grams til sine følgere, og ser hvad de kan levere af input/viden/tanker.

Det fik @LineHolm1 (aka Line Holm Nielsen, jornalist på Berlingske) lov at fortælle om på TV2 News i indslaget herunder. Baggrunden for indslaget er, at der over nogle dage har kørt noget debat om et læserbrev i Politiken. Til at starte med er det en debat om indholdet, men snart er det snarere om hvorvidt læserbrevsskribenten eksisterer.

Jeg ender så med at spørge mine followers om nogen kan løse anagrammet Timm Droese - og der går ikke længe før @helleras kommer op med svaret, Mediestorm. Det forløb kan man læse lidt mere om i sagen om den falske mediestorm.

TV2 har så nogle timer inden interviewet  herunder et interview med den falske læserbrevsskribent (hvor de samtidigt får det fremstillet som om det var en kvik redaktør på TV2 som løste anagrammet).

Man kan synes at det er en interessant vinkel at lægge, fra TV2 side, at være bekymret for om man nu kan stole på viden man får fra twitter - når falsummet i netop denne sag var et oldschool brev til en oldschool avis. Hvor en oldschool TV station ville have lavet interview med den falske skribent, hvis han ikke var afsløret af twitter.

Men det skal være vel undt - det er altid godt at demonstrere kildekritik. Under alle omstændigheder blev det et rigtigt godt interview, som kan fortælle noget om potentialet ved twitter, her ved at bruge mulighederne i crowdsourcing.


I øvrigt har samme @LineHolm1 tidligere lavet en storify, som også er et eksempel på crowdsourcing. Her et forsøg på at definere hvad twitter er - så ret meta-agtig tilgang, men et fint resultat:


1 kommentar

1 kommentarer:

Home sagde ...

Det er spændende at se, hvordan Twitter kan bruges som et crowdsourcing-værktøj til at få input og viden fra ens følgere. Det er tydeligt, at dette værktøj kan være meget effektivt, som det ses i dette tilfælde, hvor anagrammet blev løst af en af ​​dine følgere på kort tid.