Bidrag til Twitterguide?

En Leoparddreng kan blive sulten. Her har du mulighed for at give den et foder - hvis du altså har lyst!
Hvof' nu det?

Foder

Besked

Om twitters unfollow-bug

Der er en fejl i twitter, som tilsyneladende gør, at man holder op med at følge nogle man ellers var ganske sikker på man fulgte.

Det er en fejl som ikke rammer alle, og tilsyneladende sker det mere i perioder. Men at indsnævre nærmere hvem det rammer, og i hvilke tilfælde, har ikke været muligt, ihvertfald ikke for mig. (Jeg har aldrig selv været ramt af den, skal siges.)

Nogle påstår at den er en myte, at det er noget folk finder på at sige, fordi de ikke vil stå ved at have unfollowed en anden.

Men for det første har jeg set for mange eksempler på det over det sidste år og lidt til, til at jeg tror på det. For det andet opdages fejlen ligeså ofte af de som har unfollowed, som de der bliver unfollowed - og så giver det ingen mening.

(Twitter har iøvrigt på et tidspunkt anerkendt fejlen eksisterer - men de har siden fjernet der hvor de skrev om den. Så den er lidt mystisk.)

Men - det er en generende fejl. Hvis man er den der unfollower kan der gå lang tid før man opdager det er sket, hvis nogensinde - det er ikke sådan lige til at se, hvem der mangler i strømmen.

For den der bliver unfollowed kan det være værre - for er det nu en fejl, eller er det med vilje det er sket? Og skal man spørge, eller virker det for anmasende? Det er jo som bekendt helt i orden at unfollowe nogen på twitter, men det vil jo også være mærkeligt, hvis det nu er fejlens skyld?

Derfor har jeg som del af twitterguidens protokoller, lavet en formular man kan sende (Protokol 2), hvis man mener man er unfollowed på grund af unfollow-fejlen. Det kan måske virke lidt mindre pinligt at bruge en fast formulering, også som anerkendelse af at problemet eksisterer.

Og ellers er det bare at håbe at fejlen bliver fikset på et tidspunkt ...

Ingen kommentarer

0 kommentarer: