Bidrag til Twitterguide?

En Leoparddreng kan blive sulten. Her har du mulighed for at give den et foder - hvis du altså har lyst!
Hvof' nu det?

Foder

Besked

Don't crosspost to twitter, m'kay?

Jeg mente jo egentligt jeg havde skrevet om det. Og det havde jeg også, i kapitlet om politikere og journalister på twitter. Men netop fordi det var i det kapitel, kunne det lyde som om det kun gælder dem.

Så på utallige opfordringer:

Det er en rigtig skidt idé at sætte andre websites op til automatisk at sende dine kommentarer der automatisk videre til twitter. Helt specifikt er det rigtigt dumt at gøre fra Facebook.

Det der sker er, at der bliver lavet et tweet i dit navn, som så kortes af midt i det hele, fordi du naturligvis ikke har tænkt i twitterbegrænsninger da du skrev det, og så ender det i et grimt link til Facebook. Midt i det hele.
Og der er det mange twitterbrugere bliver ganske irriterede. For hvis vi var interesserede i at følge dig på Facebook gjorde vi det nok der*.

Hvad værre er: når du ikke kan tage dig tid til at skrive et tweet selv, med det link du åbenbart synes skal deles, og det oven i er en tekst som går længere end de 140: så signalerer du i den grad at du ikke tager twitter alvorligt, og bare har sat op til at poste der, for det kunne du jo ligesågodt. Det koster jo ikke dig noget.

Men, jo - det koster dig noget. I goodwill.

Er du kendt får du sikkert alligevel en hel masse followers. Og du kan endda, som i ovenstående tilfælde regne med at få dine amputerede tweets retweetet. For sådan er folk.

Men når du ikke tager det medie, du når ud til folk igennem alvorligt, så føler folk i forlængelse at du ikke tager dem alvorligt. Og så skal du heller ikke selv regne med at blive taget alvorligt.

Så det vil jeg stærkt fraråde at man gør.

Autoposts / autotweets
Hvor crossposts betyder at du skriver noget et sted, og det så også kommer op et andet sted (men altså i amputeret form på twitter), er autoposts noget lidt andet.

Her laves et tweet automatisk, hvis du har gjort et eller andet (og sat et program op til at tweete for dig). Det kan være at du har udgivet et blogindlæg, løbet en tur, afsluttet en bog, været et sted, postet et billede.

Sådan nogle tweets kan være berettigede )og er i det mindste indrettet på at være tweets hvad angår de 140), men virker meget ofte som en form for spam - og kan faktisk også være det, da en del af disse programmer ikke særligt tydeligt gør opmærksom på at de laver disse autotweets, så man slet ikke er klar over man gør det.

Overvej derfor altid, hvis du tillader et program at autotweete for dig, om den autotweetet er noget folk der følger dig vil føle er relevant/det er noget du bare ud med.

Og jeg vil under alle omstændigheder anbefale at sådanne autoposts kun udgør en lille del af dine samlede tweets.

Der er ingen rigtig måde at tweete på, og jeg skal ikke gøre mig til dommer. Men hvis du gerne vil tages alvorligt på twitter er det ikke tilrådeligt at crossposte. Og overvej grundigt hvilke programmer og apps du tillader autotweeter for dig.

(Et lille oprop tilsidst: Kender du nogle som crossposter fra Facebook? Så fortæl dem gerne at  det er en dum idé, for måske er de ikke klar over det. Fortæl dem det gerne på Facebook - for mange af dem kommer slet ikke på twitter; måske har de endda glemt alt om at de en gang har lavet en twitterkonto. Fortæl dem så, at de skam er meget velkomne på twitter - men at de så også skal være der rigtigt. Please!)

* Hvis vi altså overhovedet er på Facebook - og hvis vi ikke er, er vi nok overhovedet ikke interesseret i et link dertil, som selv hvis du har gjort det offentligt ikke kan ses på mobil, fordi Facebook ikke kan finde ud af noget noget som helst. Hvis vi atså overhovedet var interesserede i dit link, that is.

2 kommentarer

2 kommentarer:

Unknown sagde ...

Hvordan slår man cross-post fra en facebookside fra? Det er blevet slået til for længe siden, og nu kan vi ikke finde ud af, hvor man slår det fra?

Leoparddrengen sagde ...

Hej Marie -

Det kan jeg ikke helt svare på - jeg er ikke selv på Facebook, så jeg kan ikke checke hvordan. Men jeg kan udmærket forstå du ikke kan finde det — i den korte periode jeg engang var på, blev jeg chokeret over hvor elendigt og labyrintisk deres brugerinterface er.

Men selvom jeg ikke kan fortælle hvordan du slår det fra i Facebook, kan jeg ihvertfald sige hvordan du undgår at det bliver tweetet.

For for at Facebook kan tweete må du have givet tilladelse til det i forhold til Twitter engang; og denne tilladelse kan du heldigvis trække tilbage. På web kan du gå ind på twitter.com/settings/applications - her finder du en liste over alle de apps & sites du gennem tiden har givet adgang til din twitterkonto. Og her burde du kunne finde Facebook, og klikke på knappen Revoke Access (eller hvad den nu hedder på dansk).

Så skulle du være fri for det i fremtiden - til glæde for os alle :)

Når du alligevel er derinde, kan det være en god idé lige at checke om der er andre tilladelser du ikke benytter; de udgør en potentiel sikkerhedsrisiko i forhold til din twitterkonto, så man kan lige så godt fjerne de ubenyttede.

Håber det hjælper :)