Bidrag til Twitterguide?

En Leoparddreng kan blive sulten. Her har du mulighed for at give den et foder - hvis du altså har lyst!
Hvof' nu det?

Foder

Besked

Twitter, overvågning og opt-out

Når det kommer til 'nettet skal man som bekendt ikke være overrasket hvis ens færden på forskellig vis overvåges og registreres - også steder hvor man egentligt ikke føler den overvågende instans har noget at gøre.

Og selvom twitter i forhold til mange andre er de rene engle hvad dette angår, gør de det altså også. Det gode er dog at de fortæller om det - og giver én en mulighed for at undgå denne registrering, hvis man ikke ønsker det.

De har grundlæggende to måder at holde styr på dig uden for twitter:

Den ene er når folk inkluderer en widget fra twitter på et website - det kan for eksempel være en Tweet-knap, eller en Følg mig-knap, eller en timeline eller søgning. Når der er sådan en kan twitter se, hvilke twitter-brugere der besøger siden den er lagt på.

Formålet er, at se hvilke sider der interesser dig, og kunne udvælge nyheder som muligvis interesserer dig baseret på det. Og måske også bruges til at foreslå folk du kan følge der kommer de samme steder - man kan forestille sig mange måder.

Den der installerer widget'en har mulighed for at slå det fra, så registreres ingen. Og du kan selv slå det fra for din profil, så bruger twitter ikke oplysningerne for dig fra de steder du besøger, hvor det er slået til.

Du kan slå det fra under Indstillinger / Konto - under Personalization-punktet. Bemærk at det ikke i skrivende stund er indført alle steder, det regnes som eksperimentelt, så det kan endnu ikke slås fra for os - men det kommer nok snart.

Den anden måde er, at forhandlere kan sende (anonymiserede) oplysninger om deres kunder til twitter, som så sammenholder kunderne med deres bruger database. Hvis der er match kan de så målrette annoncer til dig fra denne forhandler.

Det vil ikke gøre fra eller til i hvilke annoncer (promoted tweets) du ser, det handler kun om udvalget. Men det kan du også slå fra, samme sted som før, bare nedenunder hvor der står Promoted Content.

Derudover respekterer twitter hvis du har slået Do Not Track til i din browser - så registreres dine besøg heller ikke.

Man kan læse mere om partner sharing her.

Så: Twitter overvåger også i nogen grad - men det er for alle parter enkelt at slå fra - hvis man ønsker det, der kan jo også være fordele ved det - og de oplyser om det.

Ingen kommentarer

0 kommentarer: