Bidrag til Twitterguide?

En Leoparddreng kan blive sulten. Her har du mulighed for at give den et foder - hvis du altså har lyst!
Hvof' nu det?

Foder

Besked

Dit twitter-navn

Når du vælger dit brugernavn på twitter - altså det med et @ foran - er det en god idé lige at tænke lidt over det. Det er selvfølgeligt ikke altid man har mulighed for det, da det er det første man gør på twitter - og man sikkert ikke kender til de ting man bør være klar over på dette tidspunkt.

Så kan man heldigvis rette sit brugernavn senere - men det bør man dog også være lidt varsom med - mere om det senere.

Dit navn på twitter er vigtigt, fordi
det er den allerførste oplysning andre får om dig på twitter. Dit profilbillede og din bio er først noget folk ser efterfølgende, hvis de vælger at ville vide mere om dig. Og ligesom vi danner meget hurtige indtryk af folk i virkeligheden, sådan er det også på twitter - allerede når vi kun kender til hinandens brugernavne.

Så man skal være klar over, at det som kan genere andre, sikkert vil koste followers henad vejen. Det behøver ikke være jordens undergang, og måske er det followers man hellere er fri for, og så er det sådan set kun godt - men det er i det mindste godt lige at have overvejet.

Hvad skal jeg hedde?
Der er nogle tekniske krav og nogle generelle råd til et godt brugernavn.

Et brugernavn må højst være på 15 karakterer. Det kan være alfanumerisk (men hold dig til engelsk alfabet, ikke æ, ø å), og desuden indeholde '_' (underscore, understregnings-tegn).

Et brugernavn skal være ledigt - så der må altså ikke være en eneste af twitters over 500 millioner brugere, som allerede bruger navnet.

Der kan være fordele ved et kort brugernavn - det kan være let at huske, og især fylder det ikke meget i andre tweets - når man bliver omtalt eller RT'et - når man nævner en anden i et tweet fylder det jo, og da der kun er 140 karakterer at gøre godt med, tæller hvert bogstav.

Et brugernavn skal helst være til at huske: @hty37 er relativt kort, men siger næppe mange så meget - det er svært at associere med noget. Og kan være svært at adskille fra fx @ktv17. Så selvom det er kort, er det nok svært for andre at genkende dig i tweets.

Undgå for mange gentagne tegn i et navn. To tegn i træk kan give et navn kant, og adskille det fra andre, men hvis der er flere bliver det uoverskueligt og irriterende. @Wiiinniiiie fx - jo, du bliver sikkert genkendt, men skal folk skrive til dig er det et helvede at finde ud af hvor mange i'er der står. Og '_' - undgå helst flere af dem i træk. Du gør livet besværligt for andre hvergang - og det er ikke fremmende for at folk følger dig.

Nogle ord og kombinationer kan give dit brugernavn mere kant, men igen - vær klar over at du sender et signal hver gang. @Pik ville være et storartet brugernavn - kort, let at huske - men ville også være fyldt med signaler og associationer. (I hvert fald til en dansk bruger - navnet er optaget, af en japaner så vidt jeg kan se).

Hvis du allerede har et navn du kalder dig rundt om på nettet er det jo ideelt at bruge også på twitter. Ellers er en version af dit virkelige navn meget brugt.

At ændre brugernavn
Hvis du fortryder dit brugernavn er det heldigvis muligt at ændre det på twitter, ret enkelt. Men det kan alligevel have nogle omkostninger, og bør ikke være noget man gør ofte.

Hvis du er ny på twitter, og du fortryder det navn du lavede da du oprettede dig, er det tilgengæld vigtigt at du skifter navn så hurtigt som muligt - før folk vænner sig til det fortrudte navn.

Selve det at skifte navn kan du finde vejledning til her. Og du beholder alle dine tweets og DMs.

Men - andre brugere skal vænne sig til dit nye brugernavn, i det hele taget være klar over det er dig. Så, hvis du skifter brugernavn, må du endelig ikke samtidigt skifte dit profilbillede - så er det næsten umuligt at gennemskue at du er samme person. Så gør det over nogle uger eller mere, hvis du vil lave en komplet make-over.

Og tidligere tweets, som omtalte dit gamle navn, vil nu pege på ingenting. Så hvis nu en follower engang tweetede: Hvis du vil vide noget om #ost, så følg @GamleOle - han ved alt! - og du efterfølgende ændrer navn til @NyeOle - så vil de som støder på tweetet ikke kunne finde dig.

Det samme gælder hvis nogen har linket til din profil eller et bestemt tweet andre steder fra internettet - for dit brugernavn er del af URL'en til din profil og alle underliggende sider (hvor dine tweets også ligger).

(Hvis der er mange af den slags links, vil det faktisk også have konsekvenser for, hvor sandsynligt det er at din twitter-profil eller tweets dukker op i en søgning, da din profils PageRank vil lide skade.)

Alt sammen ikke noget der vil være et problem for en som er ny på twitter, men har man været med længe er det ting man bør huske på.

Opsummeret: Hvad du vil hedde er dit eget valg - men tænker over hvilket signal du sender, og om du kan genkendes; og gør ikke navnet irriterende for andre at bruge.

Ingen kommentarer

0 kommentarer: