Bidrag til Twitterguide?

En Leoparddreng kan blive sulten. Her har du mulighed for at give den et foder - hvis du altså har lyst!
Hvof' nu det?

Foder

Besked

Email-notifikationer fra twitter

Twitter giver dig mulighed for at vælge at få besked på mail når der sker forskellige ting med din twitter-konto eller dine tweets - og det kan være praktisk, alt efter hvordan du bruger din twitterkonto.

Det handler først og fremmest om at finde en balance, som passer dig. På den ene side ønsker du ikke at gå glip af noget som kan være vigtigt for dig. Og på den anden side har du heller ikke lyst til at din email-konto oversvømmes af mails.

Bemærk - nedenstående ting du kan få besked om på mail, kan du også se på web eller i apps, så det handler først og fremmest om at være sikker på man opdager ting.

Du sætter indstillingerne i Settings -> Email-notifications - og det du kan vælge at få besked om er:

For de første 3 kan du endvidere specificere at det kun skal gælde folk som du selv følger, eller alle.

De første to har i virkeligheden ikke den store praktiske betydning - udover at tjene som ego-boost - og det kan jo også være rart nok.

Den tredie - at få mail ved mentions - er tilgengæld nok den man for alvor skal overveje. Især hvis man er ny på twitter, og endnu ikke er blevet afhængig med tjek af app hvert femte minut, eller lignende. Så vil du nok være interesseret i at opdage hvis du nævnes.

Dette gælder især, hvis du har lavet en twitter-konto tilknyttet en forretning. Hvor du ønsker at kunne være tilstede og kunne kontaktes, men du er måske ikke særligt aktiv på kontoen selv. Her kan du så være sikker på at opdage hvis der bliver tweetet til kontoen - hvilket må være et minimum af tilstedeværelse.

Beskeden når du bliver fulgt af nogen kan både tjene som ego-boost; og du kan bruge det til at se om det er nogen du har lyst til at følge tilbage. Bemærk, at denne option ændrede sig for mig, da jeg nåede ca 1.000 followers - jeg får nu kun besked, hvis nogen jeg selv følger, følger mig - eller hvis nogen med mange følgere følger mig. Jeg har ikke kunnet finde det skifte dokumenteret nogen steder, men jeg har hørt fra andre der oplevede det samme.

Så er der den med mail ved DM - den vil jeg anbefale altid at have slået til. For dem ønsker du ikke at gå glip af, og du vil ikke opdage dem på basis af samtaler i din timeline. Og twitter kan på DM området godt være ... lidt underlig, nogle gange.

Historik
Udover at opdage hændelser, kan der også være andre årsager til at vælge at få mail-notikationer: senere søgninger på noget.

Hvis for eksempel du kan huske et tweet du skrev, som blev retweetet af en eller anden, men du kan ikke huske nærmere om det - det kan du måske finde ved en søgning i dine emails.

Eller hvor jeg har haft mest nytte af det, finde gamle - eller slettede - DMs.

Andet
På samme side kan du også vælge at blive informeret, hvis nogle fra din adressebog joiner twitter - det kræver så selvfølgeligt at du har delt denne med twitter, får at se om nogle du kendte fra mail er på twitter.

Og så er der den noget kryptiske mulighed : Someone shares a Tweet with me - den har @twitter_dk hjulpet mig med at opklare: på web er en mulighed for hvert tweet om Email tweet - det vil sige du kan indholdet af et tweet til email-adresser, eventuelt med en bemærkning. Hvis du har fjernet markeringen i dette felt, vil twitter ikke sende delte tweets til dig. Så det er altså løsningen, hvis du synes du får for mange af den slags mails - jeg har aldrig fået en eneste, så ...

Og så kan man desuden på siden vælge hvor meget anden info man ønsker at modtage fra twitter. Men notifikationerne er det der kan være vigtigt i forhold til din tilstedeværelse.

Så igen: Der er ikke én måde at bruge twitter - men alt efter din brug og dine behov, kan email-notifikationer være vigtige eller i vejen. Brug et par minutter til at tænke over hvilke indstillinger der passer dig bedst - og husk at de altid kan ændres, som dine behov ændrer sig.


2 kommentarer

2 kommentarer:

Unknown sagde ...

Jeg kan ikke finde Email-notifications i settings.
Jeg kan kun ændre min email-adresse.
Det er møgirriterende med alle de email, jeg får.

Leoparddrengen sagde ...

Hvis du — på web — går ind her twitter.com/settings/notifications, så burde du altså kunne finde dem?