Bidrag til Twitterguide?

En Leoparddreng kan blive sulten. Her har du mulighed for at give den et foder - hvis du altså har lyst!
Hvof' nu det?

Foder

Besked

Mentions - at blive omtalt på twitter

I dette kapitel af twitterguiden skal det handle om Mentions - når nogen snakker om dig.

Basalt set er en mention alle tweets, hvori dit @brugernavn bruges. Det kan enten være som del af en samtale, hvor tweetet er rettet direkte til dig - sikkert et svar på et tweet du har lavet.

Eller det kan også være at nogen nævner dig for nogle andre, i en samtale du egentligt ikke har noget at gøre med. Men at du for eksempel bliver anbefalet til at svare på et bestemt spørgsmål.

Til at starte med vil de Mentions du får sandsynligvis være fra folk du allerede følger. Og de dukker så op i din timeline - ofte markeret tydeligt, så man kan se de er til dig (det kommer dog lidt an på hvilket interface du bruger - i Twitters eget til web er der for eksempel ingen tydelig markering).

Men snart vil dit navn dukke op i konversationer du er uvidende om, og hvis du kun kigger i din timeline vil du slet ikke blive klar over du er blevet nævnt.

Derfor egentligt dette indlæg - for at understrege vigtigheden af at checke dine Mentions - for at se om der er blevet talt til eller om dig. Det er et råd man ikke får fra mange garvede twitter-folk, fordi de gør det som en selvfølge. Men jeg kan huske hvordan jeg ikke gad kigge der efter lidt tid, da jeg selv begyndte, for der var alligevel altid tomt - og det var helt tilfældigt jeg senere opdagede nogle interessante samtaler rettet mod mig. (Bemærk: du kan også sætte twitter op til at du modtager email-notifikation når du bliver omtalt. Dette kan måske være en meget god idé - i hvert fald i starten.)

I det gamle Twitter-interface var det direkte under en fane som hed Mentions, i det nye er det del af den som hedder @Connect - i @Connect får man så også besked om når nogle er begyndt at følge (Follow) én, og hvis man er blevet Retweetet eller Favorited - mere om det senere.

Hvis man bruger twitter fra smartphone får man en notifikation når man har fået en mention - men kun hvis det er fra en man Follow'er (Følger) - så her kan man næsten endnu mere overse mentions fra nogen man ikke følger!

På samme måde vil de tweets du laver med andres @brugernavn også dukke op i deres mentions - også selvom de ikke følger dig; det kan være en måde at komme i kontakt med andre. (Man kan dog slippe for nogen som man føler kommer med et væld af tåbelige kommentarer til en ved at Blokere dem - også mere herom senere.)

Lige en vigtig ting at huske når man tweeter på dansk: Ejefalds s'er i brugernavne er ikke smarte. For eksempel: I skulle virkelig læse @Leoparddrengens blog, den er rigtigt god!

Et tweet med et dejligt indhold, men det fungerer ikke særligt godt. For det første, de som læser det, vil ikke kunne finde brugeren @Leoparddrengens ved et klik, de skal selv finde ud af at de skal søge efter @Leoparddrengen. Desuden får jeg aldrig at vide at jeg er blevet nævnt - det mention går til den ikke-eksisterende bruger @Leoparddreengens!

Nogen gør det at de indsætter et mellemrum efter brugernavnet: I skulle virkelig læse @Leoparddrengen s blog, den er rigtigt god! Det fungerer, men jeg synes det virker kluntet. Jeg udnytter istedet det, at @brugernavne ikke kan indeholde specialtegn (vistnok undtaget '_'), hvorfor twitter genkender at et brugernavn er slut ved sådan et, for eksempel en apostrof - og så bruger jeg engelsk ejefaldsskrivning: I skulle virkelig læse @Leoparddrengen's blog, den er rigtigt god!

Det fungerer - men er selvfølgeligt lidt en synd mod det danske sprog.

Lektien for i dag: Husk at checke dine mentions - dem vil du ikke gå glip af!

6 kommentarer

6 kommentarer:

Morgenstjerne sagde ...

Jeg er noob på Twitter, og har læst din guide med interesse. Jeg har dog et problem: Jeg har oprettet en konto til det uddannlsesbibliotek, jeg er ansat på - og det er egentligntanken at folk kunne tweete med spørgsmål etc. I dag tweetede den første studerende mig - men jeg fik ikke besked om det - hverken på mail eller via @forbind (@connect). Det var helt tilfældig at jeg lige kiggede på de nye followers' profiler for att se hvem de var - så vr der én af dem, der havde tweetet mig ... meget anonymt, det havde jeg ikke regnet med. Er det bare sådan det er, eller er der sket en fejl??? ARRG

Leoparddrengen sagde ...

Hej Morgenstjerne, tak for spørgsmålet.

Nej, det lyder ikke helt normalt - spørgsmålet burde være dukket op under @connect, hvis det ellers var skrevet rigtigt (du kan evt give mig dit og den studerende brugernavn, så kan jeg se om jeg kan se hvad der evt er gået galt - tweet det evt til mig @Leoparddrengen.)

Men hvis du vil være sikker på ikke at misse dem - og måske undgå at checke kontoen unødvendigt meget, kan du slå til, at du får en email når du får en mention; der er en masse muligheder under Settings --> Email notifications (du kan bare bruge dette link hvis du er logget på twitter.

Håber du bliver glad for twitter i længden! :)

Suzan Schmidt sagde ...

Hej

Jeg har problemer med, at jeg ikke kan se nogen opdateringer på mit "forbind" område.

Jeg har fået en ny follow bl.a. men den er ikke at se nogen steder?

Hvad går der galt :(

Venlig hilsen
Suzan Schmidt

@suzanschmidt

Leoparddrengen sagde ...

Hej Suzan -

Sådan noget som nye followers og oplysninger om at nogen har foretrukket et tweet er såkaldte events - begivenheder - og kommer i en strøm fra twitter. Men de er ikke blivende, om man så må sige, så hvis det er længe siden det er sket, er de højst sandsynligt faldet ud af systemet.

Jeg ved ikke præcis hvad tidsgrænser er, det afhænger nok lidt af om telefonen for eksempel har været slukket(!) - men jeg ville ikke gå udfra at kunne finde den slags info der mere end et par dage.

Mentions - Omtaler - derimod hentes på en anden måde, så der kan man godt gå længere tilbage i tiden.

Hvis du gerne vil have overblik over hvem der følger dig, er den bedste måde at gå til oversigten over din profil, hvor der står antal followers - og så klikke på tallet. Så vil du få en liste, med de seneste followers øverst. På samme måde med dem du følger og tweets.

Filosofie sagde ...

Nu er blogindlæget her jo, ved at være en smule gammelt..
Mentions og connections' fanerne eksistere ikke mere..
Hvad så?

Leoparddrengen sagde ...

@Fie

Nja, indlægget (og en del andet i guiden) trænger sikkert til en opdatering.

Når det er sagt, er det nu ikke fordi der er sket det store lige her her. @Connect hedder ganske vist Notifications i dag, men derudover passer det sådan set meget godt.