Bidrag til Twitterguide?

En Leoparddreng kan blive sulten. Her har du mulighed for at give den et foder - hvis du altså har lyst!
Hvof' nu det?

Foder

Besked

"Hvorfor er mit tweet ikke under #hashtag?"

[Opdatering 19/2 2015] Nedenstående holder stadig stik. Men som det også fremgår af kommentarer (og flere spørgsmål på twitter siden) lader det til, at nye brugere nu helt filtreres fra på hashtags — jeg formoder stadig det handler om spambekæmpelse.

Jeg har ingen idé om hvordan Twitter afgør om man er at regne som ny bruger eller ej. Men mit råd er at følge folk og deltage i samtaler — altså grundlæggende mine sædvanlige råd. Så skal Twitter nok snart se dig som ikke værende en 'bot. Men jeg forstår godt det kan være frustrerende som ny ikke at kunne deltage i hashtags.
[/Opdatering]

Et af de spørgsmål jeg tit får - oftest fra relativt nye på twitter - er hvorfor de ikke kan finde et tweet ved søgning på et twitter-hashtag.

Her er det for det første vigtigt at være klar over, at twitter arbejder udfra egne algoritmer, og resultatet af en hashtag søgning ikke er garanteret at være udtømmende - der kan sagtens være sorteret tweets fra.

Når det er sagt, plejer det nu for danske forhold at være cirka alle tweets som vises - jeg tror sjældent vi er oppe i at have tags, hvor twitter begynder at sortere fra.

Men man skal være sikker på at man viser Alle tweets, ikke kun Top (som jeg har skrevet mere om under Søgning). Det er den mest udbredte årsag til at man ikke kan finde sit tweet.

Så har æ, ø og å i hashtagget også i nogle tilfælde kunnet give problemer, fra nogle klienter - det virker der som om der er ved at være nogenlunde styr på, men det har æret en god forklaring ...

Men i nogle tilfælde må jeg indrømme, at jeg ikke har kunnet give nogen forklaring på hvorfor et tweet ikke er dukket op i søgning - indtil jeg forleden blev klogere:

Er du ny på twitter, er der en stor sandsynlighed for, at dit tweet ikke bliver taget med under et hashtag, hvis dit tweet indeholder et link! Dette forværres muligvis af, hvis du bruger mange hashtags i tweetet.

Dette skyldes (må man formode) at twitter prøver at beskytte mod den særlige form for spamming, der kaldes hashtag-spam.

I de fleste andre former for spam er der en mention, så tweetet henvender sig til en enkelt. Men med hashtag-spam bruger spammeren et hashtag, i stedet for at henvende sig til en bestemt, med et link til hvor spammeren nu gerne vil have en hen - i håb om at de som kigger på hashtagget vil blive lokket derhen. Det kan selvfølgeligt være meget generende, især hvis et hashtag fyldes op af den slags.

Men ofte er sådanne spam-konti til at genkende for twitter - med ganske få tweets og ganske få followers - og sikkert også nogle andre kendetegn.

Og det er altså det problem en ny konto kan have - den er for twitters algoritmer ikke umiddelbart til at skelne fra en spam-konto, så for en sikkerhedsskyld sorteres tweets med links fra på søgninger. (Nogle links - tilsyneladende er der en positivliste, hvor anerkendte nyhedssites og lignende godkendes.)

Jeg opdagede dette ved, at jeg her på guiden fik en kommentar med spørgsmålet fra en bruger - @Skalluak: hvad blev der af mit tweet.

Og han var helt ny, han var et æg, ingen bio, fulgte ingen og havde ingen followers - og havde kun lavet det ene tweet. Som indeholdt 5 hashtags og et link. Jeg fik først mistanke til at det skyldtes de mange hashtags - man bør helst ikke bruge mere end 3 i et tweet, twitter selv siger endda et sted 2 - så jeg tænkte at det kunne være årsagen til twitter siede ham fra, og googlede ud fra det, om det var problem andre var stødt på.

Det fandt jeg ikke lige noget på - til gengæld fandt jeg en udvikler-tråd der diskuterede det med nye brugere og links.

@Skalluak foreslog så et eksperiment - jeg prøvede at retweet'e tweetet fra @TheLeopardBoy (min "lille" konto) - og derefter kunne tweetet godt ses under de hashtags det indeholdt.

Så: før man har vist overfor twitter, at man ikke blot er der for at spamme, skal man ikke være sikker på at ens tweets vises under hashtags - især ikke hvis man linker. Det kan muligvis afhjælpes hvis en som twitter anser som værende "god nok" anerkender dit tweet med et retweet.

Men det bedste råd er nok, at få et profilbillede og en bio, og begynde at følge nogle - så skal resten nok komme efterhånden.


7 kommentarer

7 kommentarer:

Skalluak sagde ...

Perfekt - og mange tak :-)

Anonym sagde ...

Mange tak for hjælpen! er helt ny på twitter og nu ved jg hvorfor mit tweet ikke er under #hashtags! :-)

Anonym sagde ...

Og så alligevel ikke... Jeg har oplevet det et par gange den sidte uges tid. Min twitterkonto er nogle år gammel, har godt nok ikke brugt den meget, men forsøger nu at komme lidt igang. Men to af mine tweets denne uge er slet ikke kommet ud, ser det ud til. Men det må man altså bare acceptere, eller...? Er i blevet klogere side. Sept? Tak ellers for masser af gode forklaringer til os novicer.

Unknown sagde ...

Hej, jeg håber du kan hjælpe mig
Jeg vil gerne gøre brug af Twitter i min undervisning og vil derfor oprette et fælles hashtag for klassen. Problemet er, at jeg kun kan se mine egne indslag. Elevernes indslag bliver ikke registrerede under hashtagget. De har alle lige oprettet profiler. Ved du hvor meget man skal tweete, følge, blive fulgt før man kan se sit indslag under et hashtag?

Rigtig fin guide du har lavet

Hilsen Irene

Leoparddrengen sagde ...

Hej Irene -

Nej, jeg kender ikke præcis algoritmer til spambekæmpelse — for det første offentliggør de dem ikke & for det andet laver de ofte om på dem, er mit indtryk.

Og jeg har hørt om andre cases for nylig, så mit indtryk er at Twitter har skruet på nogle knapper, måske lidt for meget. For eksempel kan noget tyde på at hvis man har for mange tweets på et hashtag, kan Twitter finde på at "smide en af det". Hvilket skete for en som havde staretet et trendende hashtag i DK for nylig.

Jeg har kigget på dine tweets, samt dem fra @Tysk10KL, og jeg har ingen forklaring, udover førnævnte spambekæmpelse, på at kun dine tweets kommer på tagget.

(Det var iøvrigt ikke helt enkelt at finde de tweets: det ville virkeligt hjælpe hvis du havde angivet brugernavn, nu du ikke bruger samme navn der. Heldigvis er det ikke helt usandt jeg er detektiv ;) )

Jeg vil råde jer til at følge hinanden indbyrdes, tweete noget uden hashtags, samt med, måske også få nogle samtaler med nogen uden for gruppen. Så skal I nok snart blive "anerkendte", men jeg kan altså ikke sige præcis hvad & hvor meget der skal til.

Synd at Twitter på den måde sætter forhindringer i vejen for nye med en god idé; på den anden side er hashtag-spam godt nok også irriterende.

Jeg håber ihvertfald I ender med at få noget ud af Twitter, på den ene eller anden måde :)

Leoparddrengen sagde ...

Iøvrigt, jeg prøvede at RT'e og Fav'e et af @Tysk10KL's tweets på #7KlUng, og blot fav'e et andet. Og de dukker nu begge op på hashtagget.

Så du kan også se, til at starte med, om du kan hjælpe tweets på vej ved at fav'e dem, det kan forhåbentligt så også give troværdighed ikke blot til tweets, men også til brugerne.

Unknown sagde ...

Mange tak for hjælpen. Så må jeg have mine elever igang med at bruge Twitter. Jeg er selv blevet overrasket over, hvor meget man kan bruge det til.
Tak for en god guide :D