Bidrag til Twitterguide?

En Leoparddreng kan blive sulten. Her har du mulighed for at give den et foder - hvis du altså har lyst!
Hvof' nu det?

Foder

Besked

"En anden bruger anvender mit profilbillede?!"

Jeg er flere gange blevet spurgt, hvad man kan gøre, når en anden bruger ens profilbillede — for det er de som henvender sig udsatte for, og finder det (ikke så mærkeligt) højst ubehageligt.

Hver gang har det dog vist sig, at det ikke stod sådan til. Den anden bruger havde ikke overtaget noget profilbillede, men hvad der må være en fejl i app'en fik det til at se sådan ud for "den forurettede". Der var altså ikke andre, der kunne se profilbilledet på den anden bruger!

Et par ting er gået igen i de sager jeg har kendskab til: Det er sket på en android telefon, nærmere bestemt Samsung. Og vistnok med "den twitterapp som følger med". (Om det er Twitters egen, eller en Samsung har lavet er jeg ikke klar over.) Og den bruger, som fejlagtigt får påsat en andens profilbillede i app'en er et "æg".

Så hvis man kommer ud for, at ens profilbillede pludseligt er på en anden bruger, vil jeg anbefale at man prøver at gå ind på Twitter via web, og checke den anden brugers profil der. Hvis det ikke er dit profilbillede der, så er det højst sandsynligt en fejl i din app.

Jeg ved ikke hvordan man så kommer af med det der — men jeg forestiller mig at man i hvert fald kan afinstallere app'en, og derefter geninstallere den.

Hvis det også på web er dit profilbillede der misbruges, så ville jeg i første omgang tweete til brugeren, og bede dem fjerne det. Hvis det ikke virker kan man henvende sig til Twitter Support og klage over impersonation (tror jeg det må være). Det er klart at dette kun gælder, hvis det faktisk er et foto af dig. Hvis dit profilbillede er noget fra public domain, som ikke forestiller dig, har du næppe meget at komme efter.

Er du udsat for fejlen med det forkerte profilbillede, vil jeg gerne høre om det — det kan være interessant at få kortlagt bedre hvad der sker. Jeg er især interesseret i at høre hvilken telefon der er tale om, hvilket operativsystem, og allervigtigst hvilken app der er tale om. Et screenshot af en timeline med brugeren med dit billede kunne også være rigtigt fint. (Her er en guide til screenshots på Android.)

Men det vigtigste, hvis du opdager dit profilbillede på en anden konto, er: Don't Panic!

Ingen kommentarer

0 kommentarer: